Bine ai venit în lumea unică a florilor şi, dacă le iubeşti, le admiri culorile sau îţi place să simţi forma petalelor, înseamnă că vorbim aceeaşi limbă. În schimb, noi ştim cum poţi păstra peste ani tot ceea ce te impresionează la flori-formă, textură, culoare.  Noi putem să te ajutăm să treci peste efemeritatea lor şi să-ţi păstrezi pentru mulţi, mulţi ani emoţiile pe care le-ai trăit la un moment dat datorită sau în preajma florilor.
Suntem Floralway S.R.L. din Braşov, România şi:
•suntem unici în Europa de Sud Est atât ca produse cât şi ca tehnologie;
•am preluat licenţa de fabricare de la Botanique Preservation Equipment Inc., SUA, cei care au o experienţă de peste 20 de ani în flori uscate prin îngheţare;
•beneficiem de colaborarea cu designerul Catherine Braun, şi te asigurăm că suntem capabili să răspundem oricăror exigenţe ale tale.
Când cauţi ce este mai bun în aranjamente florale, Floralway este pentru tine! Contactează-ne!

 

Despre liofilizare …
Uscarea prin îngheţare, în limbaj uzual, sau liofilizare, în limbaj ştiinţific, înseamnă, conform Dicţionarului Explicativ al limbii române, un procedeu de conservare a unor produse biologice, alimente, medicamente, etc. constând prin sublimarea apei cu ajutorul vidului din produsele în prealabil congelate.
A sublima, conform aceleiaşi surse, înseamnă a trece dintr-o stare cristalină în stare de vapori şi apoi din nou în stare de cristale, prin condensarea vaporilor.
Cu alte cuvinte, procesul tehnic presupune trecerea apei conţinută de subiectul uscării din stare lichidă, prin congelare, în stare solidă (cristale de gheaţă) şi apoi, în vid, trecerea din această stare direct în stare gazoasă (vapori de apă) fără a reveni în stare lichidă. Elementele tehnice de bază ale acestui proces sunt cunoscute de mai bine de 70 de ani.  Al Doilea Război Mondial a determinat pentru Statele Unite ale Americii necesitatea rafinării procesului de uscare prin îngheţare. În timpul acestuia, o foarte mare atenţie a fost dată dezvoltării de echipamente şi tehnici pentru aprovizionarea frontului aflat la mii de kilometri distanţă de Statele Unite ale Americii cu cantităţi foarte mari de plasmă uscată şi penicilină. La sfârşitul războiului, uscarea prin îngheţare a devenit cunoscută ca fiind metoda aproape perfectă de conservare.
Ulterior, NASA a perfecţionat echipamentele şi tehnicile de uscare prin îngheţare pentru a-şi atinge scopurile specifice: hrana cosmonauţilor şi conservarea materialului biologic necesar în experimentele ştiinţifice.
La începutul anilor 80 uscarea prin îngheţare în Statele Unite ale Americii a început să fie utilizată în scopuri comerciale pentru conservarea florilor (freeze drying flowers), a animalelor, a ţesuturilor umane sau animale (taxydermy) sau restaurarea documentelor compromise datorită umezelii, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *